Peru is 1e ploeg na België die Brazilië laat proeven van nederlaag

  Brazilië heeft een einde zien komen aan een reeks van 17 wedstrijden zonder nederlaag. Peru won een oefenmatch in Los Angeles met een late goal van Abram. Het vorige verlies herinneren we ons maar al te goed: tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van het WK 2018 in Rusland.

  Brazilië, dat twee maanden geleden Peru versloeg in de finale van de Copa America, begon aan de partij zonder Neymar, Dani Alves en Thiago Silva. De vedetten kregen rust na de 2-2 tegen Colombia van enkele dagen geleden, maar werden node gemist.

   

  Hoewel Richarlison vooraan de Peruviaanse verdediging geregeld aan de praat hield, leek Brazilië de wedstrijd nooit helemaal onder controle te hebben. Ook de inbreng na de rust van Neymar en aanvallers Vinicius Junior, Lucas Paqueta en Bruno Henrique zorgde niet voor extra kwaliteit in het spel.

   

  Zes minuten voor het einde kreeg de vijfvoudige wereldkampioen het deksel op de neus. Abram kopte een vrijschop voorbij doelman Ederson. Het was nog maar de 5e overwinning van Peru in 46 wedstrijden tegen Brazilië.

   

  "We hadden kansen, zij deden ons dood op een stilstaande fase", reageerde back Fagner. "Dit is een leerproces. Verliezen gebeurt, we worden hier beter van." 

  Bekijk de hoogtepunten: