Kompany voor galamatch: "Ik heb een rol gespeeld in de cultuur en toekomst van City"

  Kompany wuift Manchester morgen echt uit.

  Vincent Kompany (33) schuift zijn project bij Anderlecht morgen even aan de kant. De Rode Duivel neemt woensdagavond in het Etihad Stadium afscheid van zijn Manchester City met een gala-avond. "Ik ben echt een Mancunian geworden."

  Door zijn blessure zal Vincent Kompany (normaal gezien) zelf niet kunnen spelen, maar in het stadion van Manchester City zullen heel wat andere legendes hun voetbalschoenen wel (nog eens) aantrekken. Pep Guardiola en Roberto Martinez zijn de coaches van de twee selecties.

   

  "Het is geen geschenk om 11 jaar bij een club te spelen die zo competitief is als City", vertelt Vincent Kompany aan de vooravond van zijn galawedstrijd bij Sky Sports. "Ik weet dat ik een rol heb gespeeld in de ontwikkeling van de clubcultuur en de toekomst van deze club."

   

  "Dat betekent enorm veel voor mij. Op het einde ben ik echt een Mancunian geworden. Al de waarden die ik in mij droeg toen ik hier tekende, heb ik tijdens mijn periode overgedragen."

   

  Naar het belangrijkste doelpunt uit zijn City-geschiedenis hoeft Kompany niet lang te zoeken. "Ik ga voor die van Sergio Agüero in 2012 (waardoor City op de valreep toch nog kampioen werd). Dat was typisch City: Sergio speelde 93 minuten slecht, maar scoorde toch."

   

  "Mijn goal tegen Leicester (waardoor City in de jongste titelrace toch de koppositie behield)? Neen, die van Sergio was belangrijker. Ik was na mijn goal tegen Leicester erg geëmotioneerd omdat ik toen al wist dat het mijn laatste match in het Etihad Stadium was. Dat zal ik nooit vergeten."

  Herbeleef: het doelpunt van Kompany tegen Leicester

  Opbrengst gaat naar goed doel

  De opbrengst van de galawedstrijd woensdag zal gaan naar het initiatief 'Tackle4MCR', een project van Kompany en de burgemeester van Manchester, Andy Burnham, om de daklozen uit de stad te helpen.

   

  Legendes van Manchester City: Joe Hart, Costel Pantilimon, Vincent Kompany, Aleksandar Kolarov, Joleon Lescott, Micah Richards, Kolo Toure, Pablo Zabaleta, Richard Dunne, Gael Clichy, Nigel De Jong, Samir Nasri, Shaun Wright-Phillips, Stephen Ireland, Dietmar Hamann, James Milner, Craig Bellamy, Edin Dzeko, Mario Balotelli, Benjani. 

   

  Legendes van de Premier League: Edwin van der Sar, Shay Given, Phil Neville, Gary Neville, John O'Shea, Wes Brown, Paul Scholes, Nicky Butt, Michael Carrick, Ryan Giggs, Rafael van der Vaart, Cesc Fabregas, Thierry Henry, Robin van Persie.