• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vertonghen: "We droomden van grote uitslag, dus kunnen niet tevreden zijn"

  Jan Vertonghen: "Het is duidelijk dat het niet perfect liep."

  De Rode Duivels hebben zich in San Marino niet getoond als nummer 1 van de FIFA-ranking. Dat beseften ook Jan Vertonghen en Thibaut Courtois. "We winnen wel met 0-4, maar het had beter gekund."

  "We hebben wel al beter gespeeld", wond Vertonghen er geen doekjes om. "We wilden domineren, veel kansen creëren en een grote uitslag neerzetten en dat is niet gebeurd. Ik denk dat we over de hele lijn niet tevreden kunnen zijn. In de tweede helft hadden we iets meer tempo en diepgang, maar het is duidelijk dat het niet perfect was."

   

  "Ik denk dat we iets te vaak probeerden om de muur van San Marino neer te halen met een individuele actie en dat was niet de oplossing. Tegen Schotland moet het maandag beter. Ze spelen voor hun laatste kans, dus normaal zal er meer ruimte komen en dat ligt ons beter."

  Courtois: "We waren te loom"

  Ook Thibaut Courtois kon niet tevreden zijn over het gebrachte spel in San Marino. De doelman moest de Rode Duivels in de eerste helft zelfs behoeden voor een achterstand. "De ploeg werd toen wel even wakker", zei hij. "Anders waren we met 1-0 de rust ingegaan."

   

  "De uitvoeringssnelheid lag te laag in de eerste helft. We hadden te veel tijd nodig voorin en kwamen er niet goed door. We waren te traag, te loom. Uiteindelijk staat er wel 0-4 op het scorebord, maar het had beter gekund."

   

  "De invallers brachten meer snelheid en leuk voetbal. Met Mertens en Chadli liep het iets vlotter. We hebben drie punten, maar het was niet onze beste match en we weten dat het maandag beter moet. We zullen er intern eens over moeten praten. Tegen San Marino moet je de bal vlot laten gaan en dat ontbrak vandaag."