De Bruyne: "Je lacht San Marino enkel uit als je bij 5-0 niet doorzet"

  Kevin De Bruyne

  Kevin De Bruyne wordt bij afwezigheid van Eden Hazard echt de patron op het middenveld.

  Commentatoren en supporters halen er nu al hun telraam bij voor morgenavond, want met San Marino-België speelt de laatste van de FIFA-ranking tegen de nummer 1. Een zege lijkt op voorhand al een zekerheid, maar toch zien zowel de bondscoach als De Bruyne nog enkele andere doelen.

  Bondscoach Roberto Martinez liet weten dat Leander Dendoncker er morgen niet zal bij zijn tegen San Marino. "Hij is wel fit voor Schotland, maar voor San Marino willen we geen risico met hem nemen. Mignolet kreeg een forse tik op zijn enkel, maar is daar goed van hersteld. Voor de rest is iedereen fit."

   

  "San Marino is vooral een uitdaging voor onszelf. De spelers kunnen tonen dat ze een plaatsje verdienen in de groep voor het EK. Het is ook goed om te zien hoe we het zonder Hazard zullen oplossen. We spelen bovendien op een goed veld."

  "Respect tonen door 90 minuten voluit te gaan"

  Kevin De Bruyne verkeert bij Manchester City in een bloedvorm en wil dat ook tonen tegen San Marino. "We kunnen hen enkel respect tonen door 90 minuten voluit te gaan."

   

  "Bij Manchester City heb ik geleerd dat je moet blijven voortduwen tot het einde, ook al staat het al 5-0. Als je zelf 5-0 achter staat en de andere ploeg begint truukjes te doen, dan voel je je pas echt vernederd."

   

  "Het is niet leuk om met een grote score te verliezen, maar dan weet je tenminste wel dat de andere ploeg niet met jou gelachen heeft."