Plasschaert na dubbel goud: "Spelen wordt ander paar mouwen"

  Emma Plasschaert

  Emma Plasschaert pronkt met de gouden medaille in Japan.

  Emma Plasschaert heeft de voorbije weken indruk gemaakt op het olympische water van Enoshima. Onze landgenote won zowel het test-event als de WB-manche. "We moeten heel veel leren uit die wedstrijden."

  De voorbije weken waren druk voor Emma Plasschaert. Eerst zegevierde de Belgische zeilster in de laser radial-klasse in het olympische test-event en daarna was ze ook de beste in de WB-manche op hetzelfde water waar volgend jaar de races voor de Olympische Spelen zullen plaatsvinden.

   

  "De WB-manche begon vier dagen na het test-event en dat was zo uitputtend geweest dat ik weinig verwachtingen had", bekent Plasschaert. "Toch ben ik er elke race voor gegaan en heb ik elke keer een goeie uitslag behaald. Op het einde van de week sta je dan op het hoogste schavotje en dat is een heel mooi resultaat."

   

  Twee keer goud op het olympische water, dat belooft voor volgend jaar. "Om het op de Olympische Spelen even goed te doen, dat wordt nog een ander paar mouwen. Dat vraagt veel vastberadenheid en gestructureerd werken. We moeten op het vlak van wind en stromingen heel veel leren uit de voorbije wedstrijden."

  Emma Plasschaert: "Heel veel leren uit de wedstrijden"

  Emma Plasschaert

  Emma Plasschaert op het podium in Japan.