Roeselare slaat toe op Deadline Day: 6 nieuwkomers, onder wie Rincon (ex-Inter)

  Rincon

  Rincon is een ex-speler van Inter.

  KSV Roeselare heeft zijn kern in de laatste uren voor de sluiting van de transfermarkt nog uitgebreid met 6 nieuwe spelers. De Braziliaan Rincon, een voormalige speler van Inter, Rodrigo Fumaça en Rodrigo Bassani tekenden net als Yhoan Andzouana, Gregory Kuisch en Tom Holmes voor 1 seizoen op Schiervelde.

  De 32-jarige Rincon is de grootste naam. De Braziliaan verdedigde tussen 2006 en 2010 de kleuren van Inter, al werd hij regelmatig uitgeleend aan bijvoorbeeld Empoli. Na 1  jaar voor Chievo gespeeld te hebben, trok Rincon in 2011 naar het Franse Troyes om er 6  jaar te voetballen. Het voorbije anderhalf jaar was de verdediger actief bij Stade Laval in de 3e klasse van Frankrijk.

   

  Bij Roeselare vormt zich stilaan een Braziliaanse enclave, want behalve Rincon
  tekenden ook Bassani en Fumaça voor een seizoen op Schiervelde. Zij komen voor 1 seizoen over van Ituano, een club in de 4e klasse in Brazilië. De 21-jarige Bassani, een aanvallende middenvelder, en de 24-jarige Fumaça, een rechtsbuiten, waren al een tijdje op proef en slaagden erin coach Gretarsson te overtuigen. Ze behoren tot het zestal Braziliaanse aanwinsten deze zomer.

   

  De 22-jarige Andzouana is een jeugdproduct van AS Monaco, waarvoor hij in de halve finale van de Coupe de France tegen PSG zijn debuut maakte in april 2017. Met Monaco was hij ook reeds actief in de UEFA Youth League. De vleugelaanvaller speelde de afgelopen twee seizoenen bij CF Peralada en FC Girona in Spanje.

   

  Gregory Kuisch is dan weer een negentienjarige rechtsachter die van Jong PSV wordt
  gehuurd voor een seizoen. Ook de Nederlander deed al ervaring op in de UEFA Youth League. Kuisch doorliep de volledige jeugdopleiding van PSV. De negentienjarige Holmes ten slotte komt op huurbasis over van Reading, waar hij vorig jaar zijn debuut maakte centraal in de defensie. De verdediger tekende recent nog bij in Reading tot medio 2022, maar doet nu zijn eerste buitenlandse ervaringen op in Roeselare.

  De 6 transfers op een rijtje