• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kristoff wint 2e rit in Duitsland, Evenepoel sneuvelt na solo van 100 km

  Alexander Kristoff toonde zijn snelle benen in Duitsland.

  Alexander Kristoff heeft de tweede etappe in de Ronde van Duitsland op zijn naam geschreven na een sprint met een elitegroep. Ook Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step) had zijn zinnen gezet op de ritzege, maar moest het hoofd buigen na een solo van bijna 100 kilometer.

  De tweede etappe in de Deutschland Tour was meteen de langste. Tussen Göttingen en Niedersachen moest het peloton 202 golvende kilometers afwerken. Deceuninck-Quick Step toonde zich meteen bedrijvig: onder meer Julian Alaphilippe  en Enric Mas kozen het hazenpad.

   

  De Fransman die 14 dagen de gele trui droeg in de Tour, was toch een te grote bedreiging voor de klassementsmannen. Het peloton zette de achtervolging in en kon 120 kilometer voor de streep weer opgelucht ademhalen.

   

  Maar lang bleef het niet rustig: Remco Evenepoel had wel zin in een nieuw kunststukje en ging alleen op avontuur met nog meer dan 100 kilometer te gaan. Stelselmatig bouwde de Europese kampioen tijdrijden zijn voorsprong uit tot maximaal 3'30". 

   

  De sprintploegen weigerden echter de rode loper uit te rollen voor Evenepoel en gingen op zoek naar het Belgische talent. Het sleurwerk van Bahrain-Merida loonde, want na een solo van 97 kilometer hield Evenepoel de pedalen stil. Sprintbom Sonny Colbrelli kon de inspanningen echter niet bekronen. De Italiaan vertrok te snel en werd nog voorbijgestoken door Alexander Kristoff, die ook de leiderstrui wegkaapt.

  Bekijk de eindsprint van Kristoff:

  Uitslag rit 2

  1. Alexander Kristoff (Noo)
  2. Sonny Colbrelli (Ita)
  3. Yves Lampaert 
  4. Ben Swift (GBr)

  Stand na rit 2

  1. Alexander Kristoff (Noo) in 8u10'18"
  2. Sonny Colbrelli (Ita) op 10"
  3. Yves Lampaert 12"
  4. Marc Hirschi (Zwi) 13"
  5. Aleksei Loetsenko (Kaz) 14"