• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Houdt knieblessure Giorgio Chiellini hele seizoen aan de kant?

  Giorgio Chiellini

  Giorgio Chiellini

  Juventus-kapitein Giorgio Chiellini heeft vrijdag op training een zware knieblessure opgelopen en moet onder het mes.  De 35-jarige centrale verdediger is wellicht maanden buiten strijd.

  Chiellini blesseerde zich op training. "Onderzoek bracht schade aan de voorste kruisband in de rechterknie aan het licht. Een operatie is noodzakelijk", liet Juventus weten. De komende dagen gaat Chiellini onder het mes.

   

  Chiellini vormt een vast centraal verdedigersduo met Leonardo Bonucci. De kans is groot dat de 20-jarige Nederlander Matthijs De Ligt, voor 75 miljoen euro overgenomen van Ajax, zaterdag tegen Napels zijn plaats inneemt. 

   

  103-voudig international Chiellini speelt al sinds 2005 voor Juventus en hielp "de Oude Dame" aan acht landstitels op rij. Vorig weekend scoorde hij nog het enige doelpunt in de wedstrijd van de eerste speeldag, op verplaatsing bij Parma.