• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kobe Goossens debuteert in 2020 als prof bij Lotto-Soudal

  Kobe Goossens wordt volgend jaar neoprof bij Lotto-Soudal. De 23-jarige renner ondertekende bij de Belgische WorldTourploeg een contract voor twee seizoenen.  

  Goossens komt over van de opleidingsploeg van Lotto-Soudal. Hij debuteerde als veldrijder maar legde zich vanaf begin 2018 volledig toe op de weg. Als klimtalent schreef hij dit jaar de tweedaagse Ronde van de Jura op zijn naam en eindigde hij 3e in de eindstand van het Circuit des Ardennes.

   

  "Wedstrijden die heel wat klimwerk bevatten, liggen me best en ik hoop ook in dat soort koersen verdere stappen te zetten", zegt Goossens. "Ik ben niet echt een pure klimmer en neig dan ook meer naar een klassementsrenner."

   

  "Net zoals Thomas De Gendt hou ik ook van offensief koersen. Ik heb een voorliefde voor grote rondes en rittenkoersen als Parijs-Nice en het Critérium du Dauphiné. In dat type wedstrijden wil ik in de toekomst een goed algemeen klassement nastreven. Deelnemen aan de Ronde van Frankrijk is mijn ultieme droom."