• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  ATP ontslaat umpire Wimbledon-finale na openlijke kritiek

  Volgens de ATP heeft Steiner het interne reglement geschonden.

  Damian Steiner, de scheidsrechter die onlangs de heroïsche Wimbledon-finale tussen Djokovic en Federer in goede banen leidde, is ontslagen door de ATP. De Argentijn had in zijn thuisland zonder toestemming interviews gegeven waarin hij zijn mening gaf over het ATP-tennisreglement. 

  De ATP Tour verklaart in een persmededeling dat de 44-jarige Steiner meerdere inbreuken heeft gepleegd op de reglementering. "Steiner heeft meerdere interviews gegeven zonder de toestemming van een ATP-supervisor te vragen."

   

  Steiner zou openlijk zijn mening hebben gegeven over het afschaffen van de service "let" -het hernemen van een opslag indien de bal het net raakt maar toch binnen valt- en het toelaten van coaching tijdens wedstrijden. 

   

  "Een groot deel van de inhoud van de interviews was een directe schending van het standaardprotocol waarbij officials zich dienen te onthouden van het bespreken van specifieke wedstrijdincidenten, individuele spelers, andere scheidsrechters of regels. Dit om onpartijdigheid te handhaven", aldus de ATP.

   

  Damian Steiner heeft nog niet gereageerd op de maatregel.