• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Daar is de eerste Evenepoel-tattoo: "Ik zal er nog veel mee kunnen pronken"

  Remco Evenepoel siert de borst van Mathias na een weddenschap.

  Dat Remco Evenepoel veel emoties losweekt, is duidelijk. Maar zijn triomf in de Clasica San Sebastian heeft voor een fan nog een staartje gekregen. Na "een uit de hand gelopen vriendenweekend" gaat Mathias Seykens (33) voortaan met een Remco Evenepoel-tatoeage door het leven.

  "De tattoo is het resultaat van een uit de hand gelopen vriendenweekend", vertelt Mathias Seykens aan Sporza.

   

  "We waren daags voor de Clasica San Sebastian met een tiental vrienden op weekend. Er werd wat gedronken en van het een kwam het ander. "Als Remco morgen wint, dan laat ik een tattoo zetten", zei ik."

   

  "Een dag later viel Remco aan tijdens de Clasica en je zag het al gebeuren... Mijn vrienden hebben hard gesupporterd voor Remco. En belofte maakt schuld."

   

  "Om in de context te blijven heb ik de tatoeëerder van Tom Boonen opgezocht en Tijs Vanneste heeft er dan zijn interpretatie aan gegeven."

   

  "Ik vind het zo erg niet", zegt Mathias over zijn blijvend aandenken aan de Clasica San Sebastian. "Met Remco zitten we nog vele jaren goed. Ik denk dat ik nog dikwijls zal kunnen pronken met mijn tattoo."

   

  Komen er nieuwe tatoeages bij een volgende stunt van Evenepoel? "We kunnen nog wat details toevoegen, maar het is niet de bedoeling dat ik vol met tatoeages van Remco sta. Of er nu een nieuwe trend is geboren? Dat zal van zijn palmares afhangen."