• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Inter-fans hebben Lukaku warm onthaald en dat deed hem deugd"

  Romelu Lukaku

  Romelu Lukaku kon meteen scoren bij zijn debuut.

  Het Nieuwsblad-journalist Koen Van Uytvange was gisteren getuige van het debuut van Romelu Lukaku bij Inter. Hij raakte vooral onder de indruk van de nu al immense populariteit van de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis.

  "Zijn debuut was best goed", vertelt Koen Van Uytvange (Het Nieuwsblad) aan Sporza. "In de eerste helft zag je dat hij zich heel hard wou tonen. Alleen leek hij het soms wat te willen forceren. Maar het publiek was heel positief en dat deed hem deugd. Als er iets misging, was er geen gemor maar wel applaus. Omdat ze willen dat hij het goed doet."

   

  "Conte heeft bij de rust een beetje bijgestuurd, zodat Lukaku meer voorin kon blijven. Er kwam ook meer ruimte en dan is hij natuurlijk op zijn best. Je voelde dat dat doelpunt hem ook deugd deed, want de verwachtingen waren toch hoog. Hij is toch het uithangbord van het nieuwe Inter."

   

  "Juventus monopoliseert al jarenlang de competitie in Italië, terwijl Inter - dat nog altijd een grote club is - moeite heeft om aan te pikken. Maar de komst van Conte, die jaren geleden de hegemonie van Juventus in gang zette, is een statement. Als hij van Lukaku zijn absolute topprioriteit maakt, dan weet je dat de verwachtingen torenhoog zijn."

   

  "Conte is ook heel lovend over Lukaku en juist daarom zijn de fans zo positief. Doe daar nog bij dat Lukaku Inter verkoos boven Juventus en dat hij een beetje Italiaans spreekt en je beseft dat de liefde wederzijds is."

   

  "Dat zag je ook bij de opwarming, toen de fans applaudisseerden telkens als Lukaku aan de bal kwam. Zijn naam werd bij de ploegvoorstelling ook luid gescandeerd. Hij bedankte de fans ook uitgebreid. Bij zijn goal ging het dak eraf. Er werd van alles gezongen, ik weet niet altijd goed wat. Maar San Siro daverde. Ik had schrik dat mijn bureau zou instorten."

   

  Die populariteit was ook merkbaar in de fanshop. "Ik ben even naar hun shop aan de Duomo in Milaan geweest en daar zag je lange rijen. Het personeel vertelde mij dat het truitje van Lukaku het meest verkocht werd. Het is vooral populair bij kinderen."

  "Hij gedroeg zich naar zijn status van duurste aankoop"

  Niet alleen de fans van Inter maar ook de Italiaanse media waren positief over het debuut van Lukaku. "Ze noemen hem meestal niet de beste man op het veld, maar wel de op 1 na of 2 na beste."

   

  "In La Gazzetta dello Sport hebben ze ook met verbazing vastgesteld dat hij dit al na amper 2 weken kan brengen. Ze loofden ook zijn houding. Bij zijn goal liep hij meteen naar reservespeler Esposito en ook bij de andere goals wakkerde hij het teamgevoel aan. Hij gaf ook voortdurend aanwijzingen. Hij wierp zich op als een leider. Lukaku gedroeg zich naar zijn status van duurste aankoop."

  Het eerste doelpunt voor Inter van Lukaku

  Lukaku was tijdens de opwarming al op dreef