• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Blessure houdt Bolingo weg van WK atletiek, ook domper voor estafette

  Cynthia Bolingo kampt met een achillespeesblessure.

  Cynthia Bolingo kampt met een achillespeesblessure.

  De al bescheiden Belgische delegatie voor het WK atletiek is nog wat kleiner geworden, want Cynthia Bolingo moet verstek laten gaan. De 400m-loopster is nog niet hersteld van een achillespeesblessure. Het forfait van Bolingo is ook een flinke domper voor de aflossingsploeg.

  "We hebben een kruis moeten maken over het WK in Doha", zegt Carole Bam over haar poulain Cynthia Bolingo. "Ondertussen gaat het beter met haar achillespees, maar ze is onvoldoende voorbereid om naar een wereldkampioenschap af te reizen."

   

  Bolingo won afgelopen winter zilver op het EK indoor in Glasgow op de 400 meter en ontpopte zich daardoor tot een kandidate voor de finale in Doha. Die droom moet ze opbergen. Ook voor het estafetteteam wordt het lastig zonder Bolingo, want zij hebben in Qatar een finaleplaats nodig op de 4x400 meter om zich rechtstreeks te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

   

  Na het afhaken van Bolingo zijn er voorlopig nog maar 8 Belgen geplaatst voor het WK, dat eind september plaatsvindt in Doha: Nafi Thiam, Anne Zagré, Hanne Claes, Claire Orcel, Isaac Kimeli, Robin Hendrix, Thomas Van der Plaetsen en Ben Broeders.