• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Theuns (2e) reageert met humor: "Bennet niet snel genoeg"

  Edward Theuns

  Edward Theuns (m) is net geklopt door Sam Bennett (l).

  Edward Theuns heeft in de Vuelta nog eens kennisgemaakt met de overmacht van Sam Bennett. "Op dit moment is hij gewoon de snelste ter wereld", reageert Theuns, die op enkele lengtes 2e werd in rit 3.

  Zo vat Theuns de overmacht van Bennett samen:

  "Als Bennett aanzet, kan niemand volgen"

  In Alicante konden de renners een eerste keer sprinten om de zege in deze Vuelta. Sam Bennett won met twee fietslengtes voorsprong.

   

  "Het is erg jammer dat ik naast de dagzege grijp", reageert nummer 2 Edward Theuns, "maar ik moet eerlijk zijn en moet mijn meerdere erkennen in Bennett. In de BinckBankTour was hij al veruit de snelste. Op dit moment is hij gewoon de snelste ter wereld."


  "Ik had me voorbereid op een hectische finale. Op anderhalve kilometer speelde ik het wiel van Kirsch kwijt, maar onder de vod vond ik John (Degenkolb, red) wel. Hij ging voluit en bracht me in een zeer goede positie. Ik heb gedaan wat ik kon, maar als Bennett aanzet, kan niemand volgen."


  "Vanochtend hadden we beslist dat ik mijn kansen mocht gaan. We bekijken het dag per dag, afhankelijk van wie zich goed voelt."


  Sprintte Theuns met het WK in zijn achterhoofd? "Ik heb iets gelezen over een voorselectie met 14 renners. Ik ben daar niet bij, maar ik wil wel mijn best doen om er toch nog bij te horen. Ik kan alleen maar met mijn pedalen antwoorden."

  VIDEO: De demonstratie van Sam Bennett