Nederlandse hockeyvrouwen veroveren hun 10e Europese titel

  De Nederlanders haalden het met 0-2.

  De Nederlandse hockeyvrouwen hebben het EK in Antwerpen gewonnen. In de finale klopten ze Duitsland met 0-2. De Nederlanders hebben zo ook hun ticket voor Tokio 2020 beet. In de groepsfase hadden de Red Panthers Oranje nog op een gelijkspel gehouden. 

  De finale had ondanks de afwezigheid van de Red Panthers toch een Belgisch randje met Xavier Reckinger als bondscoach van de Duitse vrouwen. Maar de Nederlandse vrouwen gunden het publiek in Antwerpen geen tweede feest op een rij. Al in het eerste kwart kwam Oranje op voorsprong dankzij Kelly Jonker.

   

  Daarna trok Duitsland wel een goed blok op, maar kansen kreeg de ploeg van Reckinger nauwelijks. In de laatste minuut viel dan de beslissende Nederlandse 2-0. 

   

  Nederland, dat nog aan het toernooi was begonnen met een 1-1-gelijkspel tegen de Belgen, pakt zo zijn 2e Europese titel op een rij en een 10e in totaal. Ook het bijhorende olympische ticket is binnen.