Marianne Vos blijft jagend peloton net voor en leidt in Noorwegen

  " "

  Marianne Vos blijft het spurtende peloton net voor in Askim.

  Marianne Vos (CCC-Liv) heeft de macht gegrepen in de Ladies Tour of Norway (WorldTour). De 32-jarige Nederlandse topper sloeg met een late uitval toe in de 2e rit van Mysen naar Askim. Ze is de nieuwe leidster.

  133 km stond het op het programma. Ondanks verschillende vluchtpogingen duurde het 1,5 uur voor de Colombiaanse Diana Penuela een wat weg kon rijden. Maar het team van Lorena Wiebes, de leidster en winnares van de 1e rit, controleerde en bracht alles weer samen.

   

  Op het lokale circuit kwam Wiebes ten val, waardoor de organisatie in het peloton even zoek was. Vos profiteerde om er met 4 collega-rensters vandoor te gaan. De 5 werden gegrepen, maar Vos had nog iets in de tank.

   

  Bij de laatste passage over de steile klim ging ze nog eens alleen. Ze moest 6 kilometer vechten tegen het peloton, dat heel dicht naderde. Maar Vos hield het net vol. Achter haar won de Britse Alice Barnes de pelotonspurt voor de Italiaanse Martia Bastianelli. Het was de 10e zege van het seizoen voor Vos.