Antwerp-voorzitter Gheysens: "Stress, stress, maar dit is fantastisch"

  Paul Gheysens

  Paul Gheysens (midden): "Ik heb er altijd in geloofd."

  Met kunst- en vliegwerk en een nodige dosis geluk heeft Antwerp de 3e voorronde van de Europa League overleefd in Pilsen. Voorzitter en eigenaar Paul Gheysens stierf duizend doden in Tsjechië. "Maar laat ons nu niet te vlug dromen."

  Paul Gheysens houdt zich doorgaans op de achtergrond bij Antwerp, maar na de kwalificatie in Pilsen was hij toch bereid tot een interview. "Ik wist niet dat voetbal voor zoveel stress kon zorgen op zo korte termijn. Maar het is fantastisch."

   

  "Pilsen was een zeer sterke tegenstander. Krmencik was bijna niet te houden. Maar ik heb er altijd in geloofd. Toen zij de 1-0 maakten, viel er iets van hen af. Toen zag je al de vermoeidheid opkomen. Terwijl wij met Lamkel Ze, Baby en Mbokani frisse spelers hadden die elkaar vonden. Ik dacht: hier komt nog een tegengoal."

   

  "Je ziet dat we duidelijk nog wat maturiteit missen, wat cohesie ook. En we hebben nog 3 à 4 spelers tekort. We zitten met een beperkte ploeg. Zodra er iemand uitvalt, zit je met gaten in de ploeg. Er zal nog wel volk bijkomen, maar dat is het werk van Luciano (D'Onofrio)."

   

  Zakenman Gheysens staat bekend om zijn ongebreidelde ambitie, maar door deze zege gaat hij niet plots zweven. "Ik ben daar zeer bescheiden in. De club wordt door supergoeie mensen geleid. Luciano is daarin outstanding, we hebben een prachtige structuur en we gaan vooruit. Hopelijk is ons stadion binnen een jaar volledig dicht en kunnen we ook in Europa op de Bosuil spelen. Maar laat ons niet te vlug dromen. We zijn 1 ronde verder, laat het ons stap voor stap nemen."

  "Beste fans die je je kunt dromen"

  Na het laatste fluitsignaal barstte een enorm feest los op en naast het veld bij de Antwerp-aanhang. "Wij hebben zelf ook iets gedronken, maar ik laat het liefst de echte supporters hun gang gaan."

   

  "Onze fans zijn niet te doen. Die stuwen de ploeg echt vooruit. Alleen dat Bengaals vuur moeten ze achterwege laten, dat is spijtig. Maar anders is het het beste publiek dat je je kunt dromen."

  Verslag van Pilsen-Antwerp (2-1)