• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lyon-coach: "Denayer is aanvoerder dankzij natuurlijk leiderschap"

  " "

  Lyon, met aanvoerder Denayer, zette op de eerste speeldag in Frankrijk Monaco opzij: 0-3.

  Lyon is uitstekend aan de Franse competitie begonnen - met een 0-3-zege bij concurrent Monaco - en dat met Jason Denayer als aanvoerder. De nieuwe Lyon-coach, de Braziliaan Sylvinho, looft de Rode Duivel: "De verantwoordelijkheid die ik hem geef, kan hem nog doen groeien."

  Sylvinho, een oud-speler van Arsenal, Celta Vigo, Barcelona en Manchester City, is net begonnen aan zijn eerste job als hoofdtrainer in Europa. De ex-assistent van Brazilië en voormalige coach van de Braziliaanse olympische ploeg looft "het natuurlijke leiderschap" van de 24-jarige verdediger.

   

  "Jason kan het goed vinden met de jongeren en heeft een goede relatie met de anciens", vertelde de 45-jarige Sylvinho op een persconferentie. "Ik denk dat hij nog een enorme progressiemarge heeft. De verantwoordelijkheid die ik hem geef, kan hem nog doen groeien."

   

  Denayer belandde in de zomer van 2018 in Lyon na 6 seizoenen bij Manchester City, dat hem wegplukte bij de Jean-Marc Gillou Academy. Bij City speelde de Belg nooit voor het eerste elftal: hij werd uitgeleend aan Celtic Glasgow (2014-2015), Galatasaray (2015-2016, 2017-2018) en Sunderland (2016-2017). Bij Lyon groeide hij uit tot een sterkhouder achterin.