DeMarcus Cousins scheurt zijn kruisbanden, mist hij het NBA-seizoen?

  DeMarcus Cousins

  DeMarcus Cousins wordt de afgelopen jaren geplaagd door blessures.

  DeMarcus Cousins heeft in de voorbereiding op het nieuwe NBA-seizoen de kruisbanden van zijn linkerknie gescheurd. De nieuwe center van de Los Angeles Lakers mist misschien het volledige NBA-seizoen.

  DeMarcus Cousins raakte maandag geblesseerd toen hij met zijn knie tegen een andere speler botste tijdens een training. Het verdict is keihard: de kruisbanden van zijn linkerknie zijn gescheurd. Er wacht Cousins een maandenlange revalidatie, misschien mist hij het volledige NBA-seizoen.

   

  Cousins speelde vorig seizoen voor de Golden State Warriors en moest het komende seizoen de center worden van de Los Angeles Lakers aan de zijde van LeBron James en Anthony Davis. De 29-jarige Cousins miste vorig seizoen ook een groot deel van het seizoen door een afgescheurde achillespees.

   

  In 9 NBA-seizoenen was Cousins gemiddeld goed voor 21,2 punten en 10,9 rebounds per wedstrijd. Slechts 11 spelers in de geschiedenis van de NBA kunnen zulke gemiddeldes voorleggen. Met een fitte Cousins waren de Lakers een van de kanshebbers op de NBA-titel.

  Tweets over de blessure van Cousins