• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Henry Onyekuru wil komende 5 seizoenen scoren bij AS Monaco

  Een nieuwe bestemming voor Henry Onyekuru.

  AS Monaco heeft met Henry Onyekuru een nieuwe spits binnengehaald. De Nigeriaan komt over van Everton en tekent voor 5 seizoenen. Hij voetbalde in onze competitie nog in het shirt van Eupen en dat van Anderlecht. 

  Henry Onyekuru verlaat Everton zonder 1 officiële match gespeeld te hebben voor de club. De Premier League-club plukte Onyekuru in 2017 weg bij Eupen. Daar kwam de Nigeriaan terecht na zijn opleiding in de Aspire Academy.

   

  Door Everton werd Onyekuru uitgeleend aan Anderlecht. Bij paars-wit was de spits goed voor 10 doelpunten. Daarna ging het naar de Turkse eerste klasse. Bij Galatasaray haalde hij opnieuw dubbele cijfers: 16 goals in 44 matchen. Hij won de titel en de beker. 

   

  Nu mag hij zich bewijzen in Frankrijk. Hij kiest dit keer voor een definitieve overstap en tekent voor vijf seizoenen bij AS Monaco.