AZ wijkt uit naar stadion van ADO Den Haag na instorten van dak

  Het stadion van AZ is beschadigd na felle rukwinden.

  AZ speelt zijn volgende thuiswedstrijden in het stadion van ADO Den Haag. De club moest op zoek naar een andere speellocatie omdat een deel van het dak van het eigen AFAS Stadion instortte door de felle wind.

  Geen Europees voetbal in Alkmaar, wel in Den Haag. AZ werkt zijn match tegen Mariupol in de derde voorronde van de Europa League af in het stadion van ADO Den Haag. Ook de competitiewedstrijd enkele dagen later tegen FC Groningen wordt in Den Haag gespeeld. 

   

  De Noord-Hollandse club kwam al snel uit bij ADO, omdat dat een van de weinige stadions is waar komende week twee keer op rij achter elkaar gespeeld kan worden.

   

  "We hebben de afgelopen dagen veel steunbetuigingen van supporters en collega-clubs ontvangen. We zijn erg dankbaar voor het meedenken van ADO Den Haag, de KNVB, de UEFA en lokale autoriteiten. Het is mooi dat we op korte termijn een oplossing hebben om onze thuisduels te kunnen spelen", zegt Robert Eenhoorn, directeur van AZ.