• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bölöni: "Wat ik weet over Viktoria Pilsen? Dat ze goed bier hebben"

  Daags voor het Europese duel met Viktoria Pilsen stal Laszlo Bölöni (wie anders?) de show op de persconferentie van Antwerp. "Ik weet heel belangrijke dingen over Pilsen", zei de Roemeense coach.

  Bölöni: "Thuismatch in Koning Boudewijnstadion is niet zoals in Bosuil"

  Antwerp speelt morgen voor het eerst in 25 jaar nog eens Europees. In de 3e voorronde van de Europa League kijkt de Belgische club de Tsjechen van Viktoria Pilsen in de ogen.

   

  Voor Bölöni heeft Viktoria Pilsen geen geheimen meer. "Ik weet heel belangrijke dingen over Pilsen", zegt de coach van Antwerp. "Ten eerste, dat ze een heel goede ploeg hebben. Ten tweede, dat ze goed bier hebben. En dat laatste weet ik al heel veel jaren", lacht Bölöni.

   

  "Als je in Roemenië geen rot bier wou drinken, moest je op zoek gaan naar buitenlands bier. En in onze winkels kon je dan vaak pils kopen. Het was een beetje bitter, maar wel goed. Maar het belangrijkste blijft natuurlijk dat ze een heel goede ploeg hebben."

   

  Antwerp ontvangt Viktoria Pilsen morgen in het Koning Boudewijnstadion. "Ik zal niet zeggen dat het een al te grote handicap is om onze thuismatch in een ander stadion te spelen", zegt Bölöni. "Maar het zal niet zijn zoals op de Bosuil. Ik hoop toch dat de fans ons zo goed mogelijk kunnen ondersteunen."

  Antwerp traint in het "Koning Bosuilstadion"

  Mbokani: "Bij Antwerp gebleven om onder meer Europees te spelen"

  Op de persconferentie kreeg ook topschutter Dieumerci Mbokani een resem vragen afgevuurd. "Ik voel me beter dan vorig jaar. Toen kwam ik pas in Antwerp na 5 à 6 speeldagen. Nu heb ik de hele voorbereiding kunnen afwerken", verklaart Mbokani zijn goede competitiestart.

   

  Mbokani leek Antwerp na vorig seizoen altijd te verlaten, maar bleef toch. Waarom? "Ik heb gekozen om bij Antwerp te blijven, omdat ik de ploeg goed ken en hier veel vrienden heb", legt de scherpschutter uit.

   

  "Ik kijk er ook enorm naar uit om Europees te spelen met Antwerp. Daarom wou ik bij Antwerp blijven."


  Na het vragenvuur voor Mbokani eiste Bölöni het woord op om nog wat toelichting te geven bij de antwoorden van Mbokani: "Zonder topschutter te zijn is en blijft Mbokani de beste doelpuntenmaker van België. En dat iedereen dacht dat hij zou vertrekken bij Antwerp? Ik kan je zeggen dat niet iedereen dat dacht."

  Herbekijk de persconferentie van Antwerp