Vidarsson over Japanse invasie bij STVV: "Ik vrees dat ze iets te ver gaan"

  Vidarsson koos voor Club-STVV als moment van de week.

  Vidarsson koos voor Club-STVV als moment van de week.

  In Extra Time maakte Arnar Vidarsson zich zorgen over STVV. "Er lopen wel heel veel Japanners rond in Sint-Truiden. Ik vrees dat de trainer en de technische staf weinig te zeggen hebben binnen de club", zegt Vidarsson. 

  "Een Belgisch team mag ook wat Belgisch blijven"

  Arnar Vidarsson koos voor de 6-0-zege van Club Brugge tegen STVV als zijn moment van de week. "Ik heb eigenlijk een klein beetje medelijden met de trainer en de technische staf van STVV", vertelde Vidarsson in Extra Time.

   

  "Er zijn heel veel Japanners in Sint-Truiden. Op de bank zaten een kinesist uit Japan en nog enkele Japanse spelers. In doel stond een halve Japanner. En als je een kijkje neemt op de website van STVV, zie je dat er ook nog een aantal Japanners werkt in de administratie."

   

  "Ook de reclame op de truitjes van de STVV-spelers kan je niet meer lezen, want die staat ook gedrukt in het Japans."

   

  "Ik maak me een klein beetje zorgen dat ze iets te ver gaan. Vorig seizoen was ik een grote fan van STVV, dat toen mooi voetbal bracht. Ze deden dat met goede Japanners. Maar een Belgisch team mag ook wat Belgisch blijven."

   

  "En ik vrees dat de trainer en de technische staf weinig te zeggen hebben binnen de club. Zeker als je kijkt welke transfers STVV allemaal doet."

  "Messi van de "pingpong" mocht invallen"

  Naast een vloot Japanners viel Vidarsson ook de Vietnamese invaller Cong Phuong Nguyen op. "Volgens mij is dat de Messi van de "pingpong"", zegt Vidarsson. "Ik hoop dat ik mis ben en dat die jongen ongelooflijk goed kan voetballen."

  Bekijk het fragment uit Extra Time