VIDEO: Nieuwkomer Mignolet traint al meteen mee bij Club Brugge

  Mignolet traint al mee deze morgen.

  Mignolet traint al mee deze morgen.

  Club Brugge heeft bekendgemaakt dat de komst van Simon Mignolet in kannen en kruiken is. De Rode Duivel zette zijn krabbel onder een contract voor 5 seizoenen. Met de transfer van Liverpool naar Club zou zo'n 7 miljoen euro gemoeid zijn.

  Nadat Club Brugge en Simon Mignolet gisterenavond tot een akkoord gekomen waren, onderging de doelman vandaag medische testen. Mignolet doorstond die en was vanmorgen al te bewonderen op het trainingsveld van Club Brugge.

   

  Mignolet sluit zo een moeilijke periode af bij Liverpool, waar hij in 2013 binnenkwam en meteen hoge ogen gooide. Maar de laatste 2 seizoenen was hij vooral op de bank te vinden.

   

  De Rode Duivel lag bij Liverpool nog onder contract en coach Jürgen Klopp zag hem liever blijven, als ideale doublure voor de Braziliaanse nummer 1 Alisson Becker.

   

  Mignolet ondertekende in Brugge een contract voor 5 seizoenen. Nu is het nog afwachten hoe snel Club zijn nieuwe doelman speelgerechtigd krijgt. Morgenavond speelt blauw-zwart al zijn heenwedstrijd in de 3e voorronde van de Champions League tegen Dinamo Kiev. 

   

  Met de overgang zou een bedrag van 7 miljoen euro gemoeid zijn, dat nog kan oplopen tot 9 miljoen euro. 

  Beelden van Mignolet tijdens zijn 1e training voor Club Brugge

  Club maakte de deal bekend op Twitter