• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Klopp brengt hulde aan Mignolet: "Club Brugge mag zo blij zijn met hem"

  De samenwerking tussen Mignolet en Klopp is voorbij.

  Na 6 jaar, 204 wedstrijden en een eindzege in de Champions League heeft Simon Mignolet de deur van Liverpool dichtgetrokken. Liverpool-coach Jürgen Klopp pende een mooi eerbetoon neer op de website van de Engelse club. 

  "De beste zitjes op Anfield zijn voor hem en zijn familie"

  "Als je mij zou vragen om een lijst op te stellen van de beste profs met wie ik heb samengewerkt - en mijn carrière duurt nu toch al meer dan 30 jaar - dan zou Simon Mignolet meedingen voor de eerste plaats", schrijft Jürgen Klopp (52), de charismatische coach van Liverpool. 

   

  "Het respect dat hij oproept in onze kleedkamer is ongeëvenaard. Simon is een geweldige atleet, een buitengewoon persoon en een internationale klassedoelman."

   

  "De waarheid is dat ik niet wil dat Simon vertrekt. Waarom zou ik ook? Hij is goed genoeg om bij alle Premier League-clubs te spelen. Maar soms moet je door de bijdrage van iemand voor een club ook zijn vertrek overwegen. Dat geldt voor Simon."

   

  "De diensten die hij deze club heeft bewezen, betekenen dat ik deze kans voor hem niet kan negeren. Wat hij voor ons gedaan heeft, betekent dat hij het recht heeft om iets te doen dat hem op dit moment helpt."

   

  "Club Brugge mag zo blij zijn dat het hem heeft kunnen strikken. Met zijn vorm en kwaliteiten kan hij nog 10 jaar spelen voor die ploeg, als ze dat allebei zouden willen."

   

  "Ik zal altijd dankbaar zijn voor wat Simon voor ons gedaan heeft. De beste zitjes zijn beschikbaar voor hem en zijn familie als ze in de toekomst willen terugkeren naar Anfield."

  Mignolet neemt zelf ook afscheid: "Ik zal die nacht in Madrid nooit vergeten"

  Simon Mignolet: "Na meer dan 6 seizoenen is het moment aangebroken om afscheid te nemen. Het is een eer geweest een van de grootste clubs ter wereld te mogen vertegenwoordigen."

   

  "In die periode heb ik met heel wat fantastische spelers op het veld gestaan, maar de huidige selectie is de sterkste waarin ik ooit gespeeld heb. Die nacht in Madrid zal ik nooit vergeten", doelt Mignolet op de gewonnen Champions League-finale.

   

  "Het is een fantastisch avontuur geweest, met hoogte- en dieptepunten. Ik zal echter altijd op mijn tijd op Anfield terugblikken met tevredenheid."

   

  "Ik heb nergens spijt van, heb alles gegeven en het shirt heb ik altijd met trots gedragen, om de club met waardigheid en professionaliteit te vertegenwoordigen. Eens deel van de familie, altijd deel van de familie. Diep vanbinnen zal ik altijd een 'Red' blijven."

  Spanjaard Adrian is de vervanger van Mignolet

  Liverpool heeft na het vertrek van Simon Mignolet niet lang gewacht om een vervanger aan te trekken. De Reds strikten maandag de 32-jarige doelman Adrian San Miguel. De Spanjaard was een vrije speler na het aflopen van zijn contract bij West Ham eind vorige maand.

   

  Adrian speelde sinds 2013 voor West Ham, waar hij 150 keer het doel verdedigde. Voordien speelde hij in eigen land voor Betis.

   

  "Op dit moment is hij de perfecte oplossing voor ons. Adrian heeft veel ervaring en is een uitstekende doelman. Bovendien is hij vertrouwd met de Premier League. Met Alisson en Mignolet hadden we eigenlijk twee nummers 1 en dat is met Adrian eigenlijk opnieuw zo. Ik kijk ernaar uit om met hem te kunnen werken", zegt Liverpool-coach Jürgen Klopp.