Mathieu van der Poel triomfeert in WB mountainbike in Val di Sole

  Mathieu van der Poel is de sterkste in Val di Sole.

  Mathieu van der Poel heeft de WB-manche mountainbike in Val di Sole gewonnen. De Nederlander reed in de slotronde weg uit een groepje van drie. Voor Van der Poel was het zijn tweede wereldbekerzege van het seizoen.

  Onder meer Belgisch kampioen Jens Schuermans was een van de snelle starters, maar zodra de grote kanonnen zich roerden, kwam er voorin snel afscheiding. Al vroeg in de wedstrijd vormde zich een elitegroepje van 3 renners: Mathieu van der Poel, Mathias Flückiger en wereldkampioen Nino Schurter.

   

  Met zijn drieën reden ze mondjesmaat weg van de concurrentie. Dat de winnaar in dat trio gezocht moest worden, was al vlug duidelijk. Van der Poel en Flückiger deden het meeste kopwerk, Schurter keek de kat uit de boom.

   

  In de laatste ronde achtte Van der Poel zijn moment gekomen. Op de 1e klim schudde hij meteen flink aan de boom, Flückiger en Schurter kraakten en zagen de Nederlander op kousenvoeten wegglippen. Van der Poel reed zo onbedreigd naar zijn tweede WB-zege van het seizoen.

   

  "Ik voelde me goed van bij de start, maar dat gold ook voor Flückiger en Schurter, denk ik. Het tempo lag ongelooflijk hoog en zakte nooit. Het was een snelle en zware wedstrijd", vertelt Van der Poel.

   

  "Ik wist dat ik in de sprint normaal gezien de snelste zou zijn, maar ik had nog wat in de tank en dat was genoeg om op die eerste klim in de slotronde een gat te slaan. Het was een geslaagd weekend voor mij, zeker in die mooie trui van Europees kampioen."

  Uitslag Val di Sole

  1. Mathieu van der Poel (Ned) in 1'20"47
  2. Mathias Flückiger (Zwi) op 18"
  3. Nino Schurter (Zwi) 53"
  4. Henrique Avancini (Bra) 1'46"
  5. Luca Braidot (Ita) 2'01"
  6. Milan Vader (Ned) 2'42"
  7. Daniele Braidot (Ita) 2'47"
  8. Thomas Litscher (Zwi) 2'55"
  9. Gerhard Kerschbaumer (Ita) 3'10"
  10. Stephane Tempier (Fra) 3'12"
  15. Kevin Panhuyzen 3'54"
  29. Daan Soete 5'59"

  Déjà vu? Van der Poel maakt een knalstart in Val di Sole, Schurter en Avancini volgen

  Mountainbiker maakt flinke koprol in Val di Sole

  Van der Poel, Schurter en Flueckiger laten de rest achter in de 2e ronde

  Van der Poel versnelt in de derde ronde, Schurter en Flueckiger klampen nog net aan

  IJzersterke Mathieu van der Poel gaat er alleen vandoor in de slotronde op weg naar de zege

  Van der Poel: "Had nog iets in de tank voor de slotronde"