Onze commentatoren komen nauwelijks uit hun woorden tijdens slotkilometer Evenepoel

  Remco Evenepoel kan nauwelijks geloven dat hij zo vroeg in zijn carrière al de Clasica San Sebastian op zijn naam schrijft. Ook Ruben Van Gucht en José De Cauwer weten niet wat ze zien: "Wat is me dat jongens."

  Van Gucht en De Cauwer tijdens de slotkilometer:

  Ruben Van Gucht: "Hij rijdt er nog van weg. Als ze niet opletten, hebben ze een minuut aan hun broek. Alsjeblieft, wereldkampioen Valverde en co."


  José De Cauwer: "Wat is me dat, jongens."

   

  Ruben Van Gucht: "Sorry, mensen. U begrijpt dat we het hoofd even niet koel kunnen houden wanneer zo'n jonge kerel zo'n prestatie levert. Dit hebben we bij wijze van spreken niet meer gezien sinds Vandenbroucke. En dat is 20 jaar geleden."

   

  José De Cauwer: "Neen, neen, neen."

   

  Ruben Van Gucht: "Hij is de eerste tiener sinds Victor Fastre, die in 1909 Luik-Bastenaken-Luik won op zijn 18e. En Georges Ronsse die in 1925 Luik won op zijn 19e. Deze jongen van 19 jaar en 190 dagen gaat de Clasica San Sebastian winnen. Een koers die gewonnen is door onder anderen Valverde, Jalabert, Alaphilippe, Bugno, Indurain. Nu rijdt Evenepoel iedereen naar huis. Hij is de winnaar van de Clasica San Sebastian."

   

  José De Cauwer: "Alsjeblieft. Met de groeten van Remco. Hij zal eens een visitekaartje afgeven."

   

  Lees ook: Evenepoel knalt in Clasica San Sebastian naar 1e WorldTour-zege