Verdediger Sandler: "Een club als Anderlecht moet deze stijl uitstralen"

  Philippe Sandler na de oefenmatch tegen Düsseldorf.

  Tegen Oostende was er nog geen basisplaats voor hem weggelegd, maar Philippe Sandler (22) moet met Vincent Kompany het defensieve hart van Anderlecht vormen. "Dat is een van de redenen waarom ik naar Anderlecht ben gekomen", zegt de Nederlandse verdediger.

  Philippe Sandler stond vanmiddag in de oefenpot tegen Düsseldorf 45 minuten op het veld. "Het gaat goed", zegt de Nederlandse verdediger, die een jaartje gehuurd wordt van Manchester City.

   

  "Ik heb nu 45 minuten gespeeld en ik voelde me heel goed. Het is niet aan mij om de keuzes te maken, maar ik voel me goed. Voor mij staat het licht op groen. Dat ik met Kompany een duo moet vormen? Dat is een van de redenen waarom ik naar Anderlecht ben gekomen."

   

  Sandler noemt Anderlecht "een heel leuk team". "Ik kan me vinden in de stijl. We willen als ploeg veel aan de bal zijn. Ik denk dat ik daar wel van houd. En een club als Anderlecht moet dat ook uitstralen."

   

  In Anderlecht wil Vincent Kompany het systeem van zijn mentor Pep Guardiola toepassen. Een moeilijke en veeleisende opdracht voor de spelersgroep? Philippe Sandler: "We laten bij vlagen heel goed voetbal zien. Dat hebben jullie zondag ook gezien, maar het moet gewoon beter."

   

  "We hebben een hele jonge groep en dan is het lastig om het er meteen in te krijgen. Maar ik denk dat we zeker op de goeie weg zijn. We moeten gewoon elke training 100 procent geconcentreerd zijn en dan denk ik wel dat het goed komt."