VIDEO: Koreanen zijn kwaad na rondje bankzitten van Ronaldo

  Ondanks beloofde speelminuten bleef Ronaldo de hele wedstrijd zitten.

  Een vriendschappelijk duel tussen Juventus en een Zuid-Koreaanse selectie van vorige week krijgt wellicht nog een juridisch staartje. Een grote groep Koreaanse fans dient een klacht in tegen de organisatoren omdat Cristiano Ronaldo, tegen de afspraken in, niet deelnam aan de match.

  Cristiano Ronaldo is immens populair in Zuid-Korea: toen bekend raakte dat de Portugese ster zou aantreden tegen een selectie uit de Koreaanse K-League, vlogen de 65.000 tickets in amper 2.5 uur de deur uit. Bovendien kwam er de belofte dat Ronaldo een helft zou spelen en achteraf tijd zou maken voor een signeersessie. 

   

  Toen bleek dat CR7 een hele match op de bank was blijven zitten, was de ontgoocheling dan ook groot. Na afloop uitten heel wat fans hun ongenoegen online en besloten enkelen onder hen een advocaat in de arm te nemen om een schadevergoeding te eisen. "Inmiddels hebben 2.500 mensen zich aangesloten bij de gezamenlijke klacht. Allemaal eisen ze hun geld terug", bevestigt een jurist verbonden aan het dossier. 

   

  Ook de Koreaanse K-League haalde achteraf uit naar de Oude Dame en schreef een protestbrief waarin de Italiaanse kampioen "arrogantie en onverantwoordelijk gedrag" werd verweten. 

  Cristiano is toch een beetje aanwezig op het veld:

  Ook zonder Ronaldo scoort Juventus, bekijk de mooie goal van Pereira: