• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Italiaan Davide Cimolai mag juichen in derde rit Ronde van Wallonië

  Cimolai pakte zijn derde dagzege van dit seizoen in Verviers.

  Davide Cimolai, renner van Israel Cycling Academy, heeft de derde etappe in de Ronde van Wallonië op zijn naam geschreven. De Italiaan spurtte in straten van Verviers naar de dagzege, voor de Belg Amaury Capiot (Sport Vlaanderen - Baloise) en de Fransman Bryan Coquard (Vital Concept - B&B Hotels). Loïc Vliegen (Wanty - Gobert Cycling Team) blijft leider.

  Het peloton in de Ronde van Wallonië trok vandaag van La Roche-en-Ardenne naar Verviers, dit over een afstand van 205,6 kilometer. Het ging de hele dag op en af, maar de Côte de Bérisménil, een col van eerste categorie, lag helemaal in de beginfase van de etappe.

   

  Het regende doorheen de dag aanvallen die telkens door het controlerende peloton werden teruggehaald. Het laatste aanvallersduo kreeg nog ruimte tot vier kilometer van de finish, maar ook zij moesten eraan geloven. Een licht oplopende sprint in Verviers was het eindresultaat.

   

  Daarin kroonde de Italiaan Cimolai zich de sterkste van het pak, voor Capiot en Coquard. In de top 10 staan naast Capiot overigens nog 5 Belgen. Lionel Taminiaux sprintte naar plek 4, Tosh Van der Sande naar de 5e plaats. Ook Milan Menten (6), Timothy Dupont (7) en Quinten Hermans (8) claimden een plek bij de eerste 10.

   

  Voor Cimolai is het zijn derde dagzege van het seizoen. Hij kaapte eerder dit jaar twee ritten in de Ronde van Castilië en Leon weg, waar hij ook het algemeen en puntenklassement won. Vliegen, zondag winnaar in Beyne-Heusay, behoudt de gele leiderstrui.

   

  Morgen leggen de renners in de voorlaatste etappe 178,2 kilometer af van Villers-Le-Bouillet naar Lierneux. Er staan vier beklimmingen op het programma, maar de finale is relatief vlak.