• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kruijswijk: "Laurens kan zeker voor klassement gaan, als hij minder onstuimig wordt"

  De Plus bepaalt het tempo voor kopman Kruijswijk.

  De Plus bepaalt het tempo voor kopman Kruijswijk.

  In een Ronde van Frankrijk waarin de Belgen afwisselend op het voorplan traden, heeft Laurens De Plus zich getoond in de slotweek. Zijn prestaties leidden in Vive le Vélo tot de vraag of hij een toekomstige kopman is voor het rondewerk?

  Steven Kruijswijk wordt vanavond zonder ongelukken de 9e Nederlander op het podium van de Ronde van Frankrijk. Zijn podiumplek werd mee afgedwongen door het beukwerk bergop van Laurens De Plus. Kruijswijk is De Plus terecht erkentelijk.

   

  "De Plus heeft zijn waarde dubbel en dik bewezen", vertelde Kruijswijk aan de tafel bij Maarten Vangramberen. "Ik denk dat hij zelf enorm baalde dat hij in de Giro moest afstappen, maar ik ben blij dat hij daar ziek is geworden. Op die manier is hij naar de Tour gekomen. Wat hij vrijdag en vooral zaterdag deed, was heel goed."

   

  "Hij heeft iedereen de moed uit de schoenen gereden om iets te ondernemen. Voor mij was dat perfect. Hij heeft een groot aandeel in mijn podiumplaats."

   

  Laurens De Plus begint de slotdag als 24e in het algemene klassement. Wat als hij enkel voor eigen rekening zou rijden? "Als je zo een groot vermogen en zo een klasse hebt, dan heb je het zeker in je om voor het klassement te gaan."

   

  "Laurens zal wel moeten leren minder onstuimig te zijn en leren dat je drie weken lang gefocust moet blijven. Ik heb dat ook moeten leren. Ik ben 32 en haal nu voor de eerste keer het podium. Laurens heeft de toekomst en ik wil hem zeker de kneepjes van het vak bijbrengen."

  Ik denk dat De Plus zelf enorm baalde dat hij in de Giro moest afstappen, maar ik ben blij dat hij daar ziek is geworden. Op die manier is hij naar de Tour gekomen.