• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Meurisse: "Heel spijtig dat ik top 20 op het nippertje mis"

  Zonder ongelukken wordt Meurisse 21e in zijn 1e Tour.

  Tenzij er nog gekke dingen gebeuren zal Xandro Meurisse z'n 1e Tour meteen afsluiten als beste Belg. In de top 20 eindigen lukte net niet voor de renner van Wanty-Groupe Gobert. "Die ontgoocheling zal wel snel doorgespoeld zijn."

  "Alles gegeven van begin tot einde"

  Meurisse maakte indruk tijdens z'n Tourdebuut. In de schaduw van ritwinnaar Dylan Teuns werd hij in de 1e Tourweek al 3e op La Planche des Belles Filles. Ook nadien bleef hij knappe resultaten neerzetten, met de 21e plaats in het klassement als gevolg.

  "3 keer in de top 10, de 4e keer mis ik net met de 11e plaats", zegt Meurisse. "Het klassement zag er heel lang goed uit en ik geloofde ook dat ik tussen die 15e en 20e plaats kon blijven. Maar het was m’n 1e grote ronde. Aan indelen heb ik niet echt gedacht, ik heb gewoon alles gegeven van begin tot einde. Ik vind het heel spijtig dat ik op het nippertje de 20e plaats mis."

   

  "Het was mijn doel om in de 1e etappe de bergtrui te pakken, maar dat is mislukt. Dat zou heel mooi geweest zijn voor de ploeg. Daarna ging ik voor een ritzege, wat zeker niet makkelijk is. Dan komen die resultaten en wil je steeds meer."  

  "Top 15? Misschien mogelijk met nog betere begeleiding"

  Ondanks het uitblijven van een ritzege zijn ze bij Wanty-Groupe Gobert tevreden over hun Tour. "We hebben ons laten opmerken, we mogen zeker spreken van een geslaagde Tour. We komen met 8 aan de finish, wat ook niet
  vanzelfsprekend is. Die ontgoocheling om het missen van de top 20 zal wel snel doorgespoeld zijn."

  Kan Meurisse volgend jaar met een andere voorbereiding misschien op de top 15 mikken? "Het ideale klimgewicht heb ik niet en ik wil natuurlijk ook m'n sprint niet verliezen. Maar als ik zie hoe sommigen zich van het klassieke voorjaar kunnen voorbereiden op het rondewerk, dan is het misschien wel mogelijk met een nog betere begeleiding."

  "De samenwerking met mijn trainer Kevin Hulsmans is steeds nauwer. Ik heb hem nooit laten weten dat ik voor een klassement wou gaan, dus we hebben daar ook niet op voorbereid. Misschien wil ik komende jaren wel terugkeren met die ambitie, maar wanneer weet ik nog niet."