• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Verrassing: Campenaerts zal zijn tijdrittitel niet verdedigen op EK

  Campenaerts won het EK in 2017 en 2018.

  Victor Campenaerts legt zijn selectie voor het aankomende EK in Alkmaar naast zich neer. De werelduurrecordhouder is nochtans tweevoudig titelverdediger in het tijdrijden, maar is "niet voldoende hersteld van de voorbije intensieve maanden".  Remco Evenepoel wordt normaal gezien zijn vervanger.

  Op 8 augustus zou Victor Campenaerts zich een derde keer tot Europees kampioen tijdrijden kunnen kronen. Hij werd samen met Yves Lampaert geselecteerd door bondscoach Rik Verbrugghe, maar laat nu weten niet op de uitnodiging in te gaan. Ook de BinckBank Tour (12-18 augustus) zal hij niet rijden.

   

  "Ik heb niet de gewenste vorm te pakken", legt Campenaerts zijn beslissing uit. "In december herstelde ik van een knieblessure en vanaf dat moment heb ik een vormcurve opgebouwd met mijn hoogtestage in Namibië, mijn succesvolle werelduurrecordpoging in Mexico, de Ronde van Romandië, en twee tweede plaatsen in de tijdritten in de Giro."

   

  "Ik wou die vorm doortrekken tot op het Belgisch kampioenschap tijdrijden, maar daar werd al duidelijk dat het niet meer super liep. De korte rustperiode die ik nu voorzien had, is niet voldoende gebleken."

   

  Remco Evenepoel stond als reserve genoteerd en zal dus normaal gezien de plaats van Victor Campenaerts op het EK tijdrijden innemen.