• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Merlier mag ook op het EK zijn snelle benen proberen te tonen

  Tim Merlier kroonde zich eerder dit seizoen tot Belgisch kampioen.

  Bondscoach Rik Verbrugghe heeft zijn selectie voor het EK wielrennen klaar. Victor Campenaerts mag proberen zijn tijdrittitel te verlengen. Ook Yves Lampaert rijdt de tijdrit, Remco Evenepoel is reserve. Voor de wegrit kiest België voor onder meer snelle mannen Tim Merlier en Jasper Philipsen.

  Op 8 augustus wordt de tijdrit bij de mannen gereden. De renners leggen 22,4 kilometer af tegen de klok. Uiteraard is Victor Campenaerts van de partij. De werelduurrecordhouder won het EK in 2017 en 2018. Ook Yves Lampaert is van de partij. Remco Evenepoel staat als reserve op de lijst. Bij de vrouwen rijden Ann-Sophie Duyck en Julie Van De Velde de tijdrit.

   

  De wegrit bestaat vooral uit lokale rondjes in Alkmaar. Een sprint lijkt het meest waarschijnlijke scenario. Bondscoach Verbrugghe trekt dan ook de kaart van Belgisch kampioen Tim Merlier. Hij won vorige maand nog verrassend de nationale trui na een massasprint. Ook Jasper Philipsen lijkt in een sprint niet kansloos.

   

  Wordt het geen sprint dan kan Yves Lampaert altijd zijn kans wagen. Mogen ook mee: Jens Keukeleire, Lawrence Naesen, Jonas Rickaert, Edward Theuns en Otto Vergaerde.

   

  Voor het eerst staat ook de Mixed Team Relay op het programma, een estafettewedstrijd met vrouwelijke en mannelijke renners. Het onderdeel vervangt de ploegentijdrit. De Belgische proefkonijnen zijn Sanne Cant, Sofie De Vuyst, Lotte Kopecky, Thomas De Gendt, Lawrence Naesen en Jonas Rickaert.

  De Belgische selectie voor de wegritten

  Belgische selectie voor de tijdrit

  Selectie voor de Mixed Team Relay: