• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Twee Belgen pakken brons op bloedhete triatlon op Alpe D'Huez

  Kenneth Vandendriessche en Alexandra Tondeur hebben allebei een medaille gepakt op de triatlon op de Alpe D'Huez. Na een loodzware race in de warmte pakten ze brons in hun respectievelijke categorie. 

  Er wordt niet alleen gekoerst in de Franse bergen dezer dagen, de Alpe D'Huez was ook het decor voor een pittige triatlon. Op het programma: 2,2 kilometer zwemmen in het Lac du Verney, 118 km fietsen met onderweg drie cols (Alpe du Grand Serre, Col d'Ornon en Alpe d'Huez) en 20 kilometer lopen.

   

  Met Kenneth Vandendriessche en Alexandra Tondeur stonden er uiteindelijk 2 landgenoten op het podium. Ze werden beiden 3e. Vandendriessche finishte de race in 6u11'36". De zege was voor de Fransman Romain Guillaume (6u02'52"), die Frederik Van Lierde opvolgt op de erelijst. Met Timothy Van Houtem (7e) en Pamphiel Pareyn (8e) stonden er bij de mannen nog twee Belgen in de top 10.

   

  Bij de vrouwen boekte viervoudig olympisch kampioene Daniela Ryf een overtuigende overwinning. De Zwitserse legde de loodzware beproeving af in 6u15'57" en moest zo slechts vijf mannelijke triatleten voor laten gaan. Onze landgenote Tondeur (6u57'32") moest 45 minuten toegeven op de winnares.