Thorup: "Vanavond is het belangrijkste om geen tegengoal te slikken"

  Jess Thorup

  Jess Thorup

  Hittegolf of niet, AA Gent moet vanavond aan de bak in de tweede voorronde van de Europa League. De uitschakeling tegen Bordeaux in de voorrondes vorig jaar was het begin van een woelige periode. "Ik zal met mijn sterkst mogelijke ploeg spelen", zegt trainer Jess Thorup. 

  "Wie het beste omgaat met warmte heeft beste kans"

  De hitte is dezer dagen gespreksonderwerp nummer één. Het was niet anders op de persconferentie van Gent voor de match tegen Viitorul. Gisteren was het rond 20.30u, het tijdstip waarop de match vanavond wordt afgetrapt, nog altijd meer dan 30 graden. Toch wil niemand bij Gent dat als excuus inroepen.

   

  "Het zal de intensiteit wel veranderen", zei Gent-trainer Jess Thorup. "We zullen waarschijnlijk twee teams zien die wat gas terugnemen, maar het is natuurlijk wel een heel belangrijke match. De ploeg die het beste kan omgaan met de warmte heeft de beste kans op een goed resultaat."

   

  Aanvoerder Vadis Odjidja vindt het allemaal nog meevallen. "Het is warm, maar dat is zo voor beide ploegen. Woensdag viel het mee op de laatste training voor de match."

  Scenario van vorig seizoen vermijden

  Dat de opdracht tegen de Roemenen meteen van groot belang is voor Gent, is een understatement. Vorig seizoen sneuvelde Gent in de vierde en laatste voorronde tegen Bordeaux. De Europese uitschakeling was een opdoffer, die zich ook in de competitie liet voelen en uiteindelijk leidde tot het ontslag van Yves Vanderhaeghe.

   

  "Vorig seizoen was het een serieuze ontgoocheling om geen Europees te spelen na de uitschakeling tegen Bordeaux. Nu zitten we een beetje in hetzelfde schuitje. We moeten het match per match bekijken en onze tegenstander zeker niet onderschatten. Voor mezelf en de club is het belangrijk dat we Europees spelen", zei Vadis. 

   

  Nu weet Gent pas sinds een week dat het Europees speelt. "We hielden er enkele weken geleden geen rekening mee, maar we hebben ons ondertussen bijna 6 weken goed voorbereid. Iedereen heeft ook een boost gekregen door de uitspraak dat we Europees mogen spelen. We zijn 100 procent voorbereid."

   

  "Voor mij is het belangrijkste om geen tegengoal te slikken tegen Viitorul. Ik ben zeker dat wij gaan scoren in Roemenië, maar als zij dat ook bij ons doen, kan het een moeilijke match worden. Ik zal niemand laten rusten met het oog op de competitie. Ik stel de sterkst mogelijke ploeg op."

  Ik ben zeker dat wij gaan scoren in Roemenië, maar als zij dat ook bij ons doen, kan het een moeilijke match worden. Ik stel de sterkst mogelijke ploeg op.

  Jess Thorup

  Kijk straks live op sporza.be

  AA Gent-Viitorul is vanavond met livestream te zien op sporza.be. Peter Vandenbempt geeft commentaar.