Geheimzinnige Tankink: "Het zou me verbazen als Dumoulin niet naar Jumbo-Visma gaat"

  Is de transfer van Tom Dumoulin van Team Sunweb naar Jumbo-Visma rond? Bram Tankink leek daar in Vive le Vélo nog weinig twijfel over te laten bestaan.

  Bram Tankink zat als analist aan tafel van Vive le Vélo, maar heeft als ex-renner van Jumbo-Visma nog goede contacten bij de Nederlandse ploeg. Karl Vannieuwkerke wou weten of Tankink het hardnekkige gerucht kon bevestigen dat Tom Dumoulin naar Jumbo-Visma trekt.

   

  Er verscheen een geheimzinnig lachje op het gezicht van Tankink. "Ik denk niet dat ik dat mag bevestigen. Ja goed, laat ons zeggen dat het heel raar zou zijn als het niet zo zou zijn. In principe rijdt hij voor Jumbo-Visma."

   

  Karl Vannieuwkerke heeft opgevangen dat Dumoulin een contract voor 4 jaar zou tekenen bij de ploeg van Wout van Aert, maar daar kon of wou Tankink niets over zeggen. Transfers in het wielrennen mogen pas vanaf 1 augustus officieel worden gemaakt.

   

  Als Dumoulin van Team Sunweb overstapt naar Jumbo-Visma, dan heeft die ploeg opeens veel kopmannen voor het rondewerk. Zijn er met Steven Kruijswijk, Primoz Roglic én Tom Dumoulin niet te veel hanen in hetzelfde hok?

   

  "Je zou bijna denken van wel", zei Tankink. "Ik dacht dat als Dumoulin zou komen, Roglic zou vertrekken. Maar die heeft zijn contract opengebroken. Tom heeft ooit gezegd dat hij het niet erg vindt om naast andere kopmannen te fietsen. Zo heeft hij iets minder druk op zich en kan hij een beetje in de schaduw opereren. Voor hem is het dus zeker geen probleem."