• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Merckx: "Ik gok op Geraint Thomas, maar ik hoop op Thibaut Pinot"

  Eddy Merckx woonde de start van de 15e etappe bij.

  Geletruidrager Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) voelt de hete adem van vijf klassementsrenners in zijn nek. Het blijft dan ook een raadsel wie zondag in Parijs op het hoogste schavotje eindigt. Zelfs vijfvoudig Tourwinnaar Eddy Merckx moet gokken.

  Als Julian Alaphilippe even uit het klassement wordt geschrapt, is het ongemeen spannend tussen de vijf achtervolgers. Geraint Thomas, Steven Kruijswijk (op 12"), Thibaut Pinot (op 15"), Egan Bernal (op 27") en Emanuel Buchmann  (op 39") staan op minder dan een minuut van elkaar. 

   

  Je hebt dus al een waarzegger nodig om de winnaar van de Ronde van Frankrijk te voorspellen. Of Eddy Merckx. De Spaanse krant Marca klopte bij de vijfvoudige Tourwinnaar aan om de kansen van de favorieten te berekenen.

   

  "Het is moeilijk om een winnaar te voorspellen, omdat ze allemaal op een zakdoek staan", zegt Merckx. "Alaphilippe vertoonde zondag duidelijke tekenen van zwakte. Hij heeft al veel inspanningen geleverd en hoewel hij van een rustdag heeft kunnen genieten, heeft hij geen team om de trui te verdedigen."

   

  "Als ik een favoriet moet noemen, kies ik voor Thomas. Maar wat Pinot heeft gedaan in de Pyreneeën is indrukwekkend. Het zou leuk zijn als een Fransman de Tour kan winnen en ik hoop dat Pinot het kan doen."