• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bondscoach Marokko Hervé Renard stapt op: "Al voor Afrika Cup beslist"

  Hervé Renard

  Ex-Marokko-bondscoach Hervé Renard.

  De Fransman Hervé Renard is niet langer bondscoach van de nationale voetbalploeg van Marokko. Na het teleurstellende optreden van Marokko op de Afrika Cup, waar de ploeg al in de achtste finales werd uitgeschakeld, werd al gespeculeerd over zijn vertrek. 

  "Ik heb dit na lang nadenken al voor de Afrika Cup besloten", schrijft de 50-jarige Renard, die met Marokko deelnam aan het WK van 2018 in Rusland. Daar werd Marokko in de groepsfase uitgeschakeld. Een jaar later volgde op de Afrika Cup een smadelijke uitschakeling na strafschoppen tegen Benin.

   

  "Het was een te vroege uitschakeling", erkende Renard, die in zijn afscheidsbrief vooral de hoogtepunten onder zijn bondscoachschap noemt. "Ik ben trots op wat we bereikt hebben, maar het is tijd om dit hoofdstuk af te sluiten."