• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Tijdritzeges stuwen Klein naar eindoverwinning in BeNe Ladies Tour

  Lisa Klein (archief).

  De Duitse Lisa Klein heeft de BeNe Ladies Tour bij op haar erelijst geschreven. Na haar zege in de proloog en de tijdrit had ze een voorsprong van 13 seconden in het klassement en dat bleek nipt voldoende. De slotrit in Zelzate was een prooi voor Lorena Wiebes na een massasprint. 

  Amy Pieters vormde de grootste bedreiging voor de eindzege van Klein. De Nederlandse pakte bij de twee rushes telkens een bonificatieseconde en naderde zo tot op 11 seconden van de leidster. Maar in de slotsprint vielen er maar 10 seconden te pakken. Pieters moest dus voor het peloton over de finish rijden, maar dat lukte haar niet.

   

  Na een voorspelbare etappe in Zelzate sprintte het peloton voor de dagzege. Wiebes haalde het voor Marta Bastianelli en Lonneke Uneken. Klein is dus eindwinnaar en dat is niet erg verrassend. Vorig jaar won ze al het jongerenklassement en werd ze 2e in het algemeen klassement.

  Uitslag van de slotetappe:

  De prijzen: