Toptransfer in Belgische hockeywereld: Boon ruilt Racing voor Léopold

  " "

  Tom Boon speelde 8 jaar voor Racing.

  Tom Boon, de topaanvaller van de Red Lions, heeft vanmiddag een contract van 5 jaar getekend bij Léopold, de regerende kampioen in het hockey. De 29-jarige Brusselaar speelde 8 jaar bij Racing.

  De transfer van Boon hing al een tijdje in de lucht. "Het was dan ook geen makkelijke keuze", legt de veelvoudige topschutter van de Audi Hockey League uit. "Racing is de club van mijn hart. Ik had er nog een contract tot 2021 en wilde de club enkel verlaten op een manier waarin iedereen zich kon vinden."

   

  Waarom verandert Boon? "Ik had nood aan een nieuwe uitdaging in mijn carrière. Die vind ik bij Léopold. En het is niet zo dat ik ver van huis ga spelen. Léopold is net als Racing een familiale club, met echte clubmensen die zich in de schaduw uit de naad werken."

   

  Tom Boon, die met de Red Lions wereldkampioen, olympisch vicekampioen en Europees vicekampioen werd, bracht als eerste hockeyer het professionalisme binnen in de Belgische hockeywereld. Naast zijn sportieve carrière ontwikkelde hij zijn eigen "Tom Boon Academy" en de aanvaller verbindt zijn naam ook geregeld aan lucratieve commerciële doeleinden.

   

  Hij keek bij zijn nieuwe club ook al vooruit naar de toekomst. "Ik zou het wel leuk vinden om ook na mijn carrière in een structuur als die van Léopold verder te werken. Maar hier is nog niets over vastgelegd. Ik focus me momenteel nog volledig op mijn sportieve carrière. Er wachten mij ongetwijfeld nog enkele mooie jaren."