• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Wout is al geopereerd en moet nog enkele dagen in ziekenhuis blijven"

  Mathieu Heijboer: "Kan geen uitspraak doen over duur van de revalidatie."

  Jumbo-Visma heeft een update gegeven over de toestand van Wout van Aert na zijn val in de tijdrit. "Hij heeft een diepe vleeswonde waarbij ook het spierweefsel geraakt was. Hij is nu al geopereerd, maar moet nog enkele dagen in het ziekenhuis blijven", zegt Mathieu Heijboer van Jumbo-Visma.

  Het goede nieuws voor Wout van Aert is dat hij niets gebroken heeft. "Wout heeft een diepe vleeswonde, waarbij ook spierweefsel geraakt is. Hij is al geopereerd en is nu wakker aan het worden", zegt Mathieu Heijboer, de performance manager van Jumbo-Visma.

   

  "We moeten nu nog bekijken hoe lang dit zal duren. Hij moet enkele dagen in het ziekenhuis blijven. Wanneer hij het ziekenhuis mag verlaten, is nog niet bekend. De operatie heeft een klein uurtje geduurd en de artsen waren positief. Ik kan nu nog geen uitspraak doen over de duur van zijn revalidatie."

   

  Heijboer was de hele tijd bij Van Aert en doet het verhaal. "In een smalle en scherpe bocht raakt hij het hek. Ik denk dat hij met zijn heup in een haak van het hek is blijven hangen en zo is zijn heup opengereten. Ik ben meteen uit de auto gesprongen en heb met het spandoek de wonde bedekt. Die wonde was een vreselijk zicht en zo hoefde hij daar niet naar te kijken."

   

  "Ik vond dat de medische hulp vrij snel ter plaatse was, maar voor Wout leek dat natuurlijk niet snel genoeg. Mentaal was hij er niet te best aan toe en ik heb geprobeerd om hem gerust te stellen. Ik ben bij hem gebleven tot zijn vrouw en zijn familie bij hem waren in het ziekenhuis."

   Ik ben meteen uit de auto gesprongen en heb met het spandoek de wonde bedekt. Die wonde was een vreselijk zicht en zo hoefde hij daar niet naar te kijken.

  "Veel emoties, maar val van Wout overschaduwt alles"

  Voor Heijboer was het ook een speciale dag. Met Van Aert mikte Jumbo-Visma op de ritzege, maar het was ook een belangrijke dag voor Steven Kruijswijk, die uiteindelijk zesde werd. "Het was de bedoeling dat ik de opwarming van Kruijswijk zou bijwonen, maar ik kon Wout niet alleen laten", zegt Heijboer. "Het zijn een hoop emoties door elkaar, maar de val van Wout overschaduwt alles."

   

  Dat gevoel had kopman Steven Kruijswijk ook. "Na de val van Wout moest ik mij herpakken. Dit is zo jammer, dit wens je niemand toe. Ik denk dat ik zelf een prima tijdrit heb gereden. De verschillen zijn klein en ik verwacht dat het nog een spannende Tour zal worden."

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brussel - Brussel194.5 kmTeunissenTeunissen
  2Brussel - Brussel27.6 kmTJVTeunissen
  3/>Binche - Épernay215 kmJ. AlaphilippeJ. Alaphilippe
  4/>Reims - Nancy213.5 kmVivianiJ. Alaphilippe
  5/>Saint-Dié-des-Vosges - Colmar175.5 kmP. SaganJ. Alaphilippe
  6/>Mulhouse - La Planche des Belles Filles160.5 kmTeunsCiccone
  7/>Belfort - Chalon-sur-Saône230 kmGroenewegenCiccone
  8/>Mâcon - Saint-Étienne200 kmDe GendtJ. Alaphilippe
  9/>Saint-Étienne - Brioude170.5 kmImpeyJ. Alaphilippe
  10/>Saint-Flour - Albi217.5 kmvan AertJ. Alaphilippe
  11/>Albi - Toulouse167 kmEwanJ. Alaphilippe
  12/>Toulouse - Bagnères-de-Bigorre209.5 kmS. YatesJ. Alaphilippe
  13Pau - Pau27.2 kmJ. AlaphilippeJ. Alaphilippe
  14/>Tarbes - Col du Tourmalet111 kmPinotJ. Alaphilippe
  15/>Limoux - Prat d'Albis185 kmS. YatesJ. Alaphilippe
  16/>Nîmes - Nîmes177 kmEwanJ. Alaphilippe
  17/>Pont du Gard - Gap200 kmTrentinJ. Alaphilippe
  18/>Embrun - Valloire208 kmN. QuintanaJ. Alaphilippe
  19/>Saint-Jean-de-Maurienne - Col de l'Iseran89 kmBernalBernal
  20/>Albertville - Val Thorens59.5 kmNibaliBernal
  21/>Rambouillet - Parijs128 kmEwanBernal