• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Turkse tweedeklasser wil speler kopen... maar strikt per ongeluk naamgenoot

  Er werd gretig hand geschud met de nieuwe aankoop.

  Een opvallend verhaal uit Turkije. Menemenspor, een ploeg uit tweede klasse, had zijn pijlen gericht op Lamin Jallow, een Ghanese winger uit de Serie B. Tot tevredenheid van de club wisten ze de speler ook te strikken, al bleek het niet om de juiste Jallow te gaan. 

  Menemenspor promoveerde het afgelopen seizoen naar Turkse tweede klasse. Om komend seizoen te kunnen wedijveren begon de club zich gretig te mengen op de transfermarkt. Eén van de transferdoelwitten was Lamin Jallow, een Ghanese winger van Salernitana in de Italiaanse tweede klasse. 

   

  De club zocht contact met Jallow en wist hem te overtuigen om naar Turkije te verkassen. Het contract werd getekend en klaar was kees. Tot de club merkte dat het niet om Lamin Jallow maar om Alpha Jallow ging, een speler uit Portugese derde klasse. De vertegenwoordiger van Menemenspor had zich vergist van speler en beging zo een kapitale blunder.

   

  In allerijl werd het contract ontbonden. Als (fictieve) reden hiervoor verklaarde Menemenspor dat de speler niet voldeed aan de medische testen. Afwachten of de club de juiste Jallow nu nog zal benaderen...