US Open verhoogt prijzengeld naar recordhoogte

  Naomi Osaka.

  Naomi Osaka.

  Bij de komende US Open wordt meer dan 57 miljoen dollar, omgerekend ruim 50 miljoen euro, aan prijzengeld uitbetaald. Nog nooit lag het prijzengeld zo hoog bij een van de grandslamtoernooien.

  De winnaar en winnares van het laatste grandslamtoernooi van het jaar zal 3,85 miljoen dollar (3,4 miljoen euro) extra zien verschijnen op zijn of haar bankrekening. De verliezende finalist bij de mannen en de vrouwen in New York verdient elk 1,9 miljoen dollar ( 1,7 miljoen euro)

   

  De tennissers die deelnemen aan het hoofdtoernooi van de US Open krijgen 58.000 dollar startgeld. Vorig jaar had het toernooi een prijzenpot van 53 miljoen dollar (47 miljoen euro). Novak Djokovic won bij de mannen, Naomi Osaka was de beste bij de vrouwen.

   

  De US Open begint dit jaar op 26 augustus.