Zweden wint Nations Cup Aken, België wordt uitgesloten

  Gudrun Patteet

  Gudrun Patteet.

  Zweden heeft in Aken de Nations Cup gewonnen. Thuisland Duitsland verzamelde net 1 strafpunt meer. België werd uitgesloten omdat twee combinaties de wedstrijd niet konden of mochten beëindigen.

  Na de eerste ronde stonden  vijf landen ex aequo aan de leiding: België, Ierland, Nederland, Frankrijk en Zweden. Maar tijdens ronde 2 slaagden enkel de Zweden erin om die foutenlast van vier strafpunten vast te houden. Op die manier pakten ze de eindoverwinning.

   

  Het strafpunt dat de Duitser Daniel Deusser, die uitkomt voor de Belgische stal Stephex Stables, in de eerste ronde opliep met Calisto Blue omdat ze net te laat door de finish reden, kostte Duitsland uiteindelijk de zege.

   

  Voor België werd de tweede ronde een kleine ramp. Eerst werd Niels Bruynseels gedwongen forfait te geven omdat zijn 15-jarige hengst, Utamaro d'Ecaussinnes, symptomen van een kwetsuur aangaf.

   

  Vervolgens werd Gudrun Patteet (foto) uit de uitslag geschrapt omdat Sea Coast Valdelamadre Clooney bloedsporen op het lichaam had na een tweede ronde van 8 strafpunten, evenveel als in Ronde 1. Om in aanmerking te komen voor de einduitslag moeten mistens drie van de vier combinaties de wedstrijd beëindigen.

  Uitslag Nations Cup Aken

  1. Zweden - 4 strafpunten
  2. Duitsland - 5
  3. Frankrijk - 8
  4. Ierland - 12
  5. VS - 23

  België werd uitgesloten.