• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  KV Mechelen: "Leggen ons neer bij verbod op Europees voetbal"

  KV Mechelen legt zich neer bij het verbod op Europees voetbal. Zo kan het ticket voor de Europa League naar een andere Belgische club gaan.

  "De UEFA had KV Mechelen gevraagd om tegen donderdagmiddag een standpunt in te nemen over de beslissing van het BAS. Zo kon de club vragen om een nieuwe hoorzitting bij de UEFA om toch toegelaten te worden tot Europees voetbal", zegt KV Mechelen.

   

  "KV Mechelen heeft nu beslist dat bij de UEFA niet te doen gezien de grote belangen voor het Belgische voetbal."

   

  “De club betwist de beslissing van het BAS dat KVM schuldig is aan matchfixing. Daar blijven we heel duidelijk in: KV Mechelen heeft geen wedstrijd vervalst. We konden voor de UEFA gaan pleiten, maar dat zou de beslissing over het 5e Europese ticket voor België uitstellen. We gaan dat niet doen ondanks het feit dat de club de wedstrijdvervalsing betwist.”

   

  KV Mechelen heeft ondertussen de motivatie van het BAS ontvangen. “We bestuderen momenteel de uitspraak om onze verdere positie te bepalen,” zo klinkt het nog.