• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Steve Bruce volgt Rafael Benitez op bij Newcastle: "Speciaal moment"

  Steve Bruce

  Steve Bruce

  Newcastle heeft Steve Bruce gekozen als nieuwe coach. De 58-jarige Bruce volgt Rafael Benitez op. "Dit is de club van mijn jeugdjaren en dus is het een heel speciale dag voor mij", zegt Bruce, die Sheffield Wednesday verlaat.

  "Newcastle kan aankondigen dat Steve Bruce de nieuwe hoofdcoach is." Bruce zette zijn handtekening onder een contract van 3 seizoenen. "Dit is een heel speciaal moment voor mij en mijn familie, want Newcastle was de club van mijn jeugdjaren."

   

  "Er wacht ons een enorme uitdaging, maar ik en mijn staf kunnen die uitdaging zeker aan." Bruce verlaat Sheffield Wednesday voor Newcastle, waar hij Rafael Benitez opvolgt.

   

  Benitez bracht Newcastle na de degradatie in 2016 meteen terug naar de Premier League en parkeerde de club de voorbije seizoenen op de 10e en 13e plaats. Maar de club en de Spanjaard bereikten geen akkoord over een verlengd verblijf en Benitez trok naar China. Daar werd hij coach van Yannick Carrasco bij Dalian Yifang.