Debusschere komt boven water in Toulouse: "Daarvoor blijf je afzien"

  Debusschere, met rode helm, kan de eerste vier net niet volgen.

  Na een barslechte eerste Tour-week werd Jens Debusschere vandaag knap 5e in Toulouse. "De eerste vier waren veel te snel, maar ik hoop dat ik nu vertrokken ben."

  "Meer zat er niet in"

  De eerste tien Tour-dagen waren geen pretje voor Jens Debusschere. De renner van Katjoesja moest op de tweede dag vroeg lossen in de ploegentijdrit en was daarna op zoek naar zichzelf. "Dat was het dieptepunt", zei hij meteen na zijn 5e plaats vandaag.

   

  "Ik werd wel telkens iets beter en heb de voorbij nachten echt goed geslapen. In het begin van de etappe had ik het moeilijk, dat is altijd zo na een rustdag, maar daarna kwam ik erdoor."

   

  "In de laatste 20 kilometer deed de ploeg het uitstekend. Ik werd goed vooraan gehouden en kon eindelijk nog eens vol meesprinten."

   

  Zat er meer in voor Debusschere dan een vijfde plaats? "Het was vechten. In de laatste bocht viel een gaatje, waardoor de eerste vier wat weg waren. Philipsen reed het nog toe en hem kon ik nog passeren. Maar meer zat er niet in."

   

  "Ik ben wel heel tevreden met mijn vijfde plaats. Daarvoor blijf je afzien in de bergen. Misschien kan ik in Parijs nog wat dichter eindigen."