Casillas krijgt (tijdelijk) functie in de staf van Porto tijdens zijn herstel

  Iker Casillas krijgt voorlopig een nieuwe functie bij FC Porto. De 38-jarige doelman zal toetreden tot de technisch staf. Het is niet duidelijk of hij ooit nog opnieuw tussen de lijnen zal staan.

  FC Porto werd begin mei opgeschrokken door het nieuws dat doelman Iker Casillas een hartinfarct had gekregen. De Spanjaard had net daarvoor zijn contract bij de Portugese club verlengd tot de zomer van 2020. Hij zal dan 40 jaar zijn.

   

  Casillas lijkt goed te herstellen, maar opnieuw trainen zit er voorlopig niet in. Tijdens zijn verdere herstel geeft Porto hem nu een nieuwe taak. Als lid van de staf moet hij de komende weken of maanden de verbindingsman zijn tussen de spelers, de staf en het bestuur. De club laat ook weten dat zijn takenpaket later eventueel uitgebreid kan worden.

   

  "Ik ga iets anders doen dan wat ik gewoon ben", zegt de doelman op de site van Porto. "De club heeft me laten weten dat het wil dat ik bij hen blijf, dicht bij de spelers en de jonge spelers, want er gaat veel veranderen. Ik zal proberen mijn ploegmaats te helpen."