• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Preud'homme: "Weet niet wanneer we Europees spelen, ik heb er geen vat op"

  Michel Preud'homme

  Michel Preud'homme bereidt zijn 2e seizoen bij Standard voor.

  Michel Preud'homme bereidt zich momenteel met Standard voor op het nieuwe voetbalseizoen in de Jupiler Pro League. Wanneer die van start zal gaan, daar heeft ook Preud'homme het raden naar. "We zijn in blijde verwachting", grapt de Standard-coach.

  "Het is moeilijk om ons voor te bereiden op deze manier"

  Over 2 weken gaat de voetbalcompetitie in 1A normaal van start. Maar na een eenzijdig verzoekschrift van Beerschot lijkt dat in gevaar te komen. De rechtbank van eerste aanleg heeft beslist dat de competities pas mogen starten als er een definitieve uitspraak is van het BAS. 

   

  In een interview voor Sportweekend liet Michel Preud'homme zich kort uit over de hele soap. "We zijn in blijde verwachting", grapt de Standard-coach. "We weten niet wanneer we Europees zullen voetballen en wanneer de competitie start. Wat kunnen we zeggen? Ik heb geen vat op zulke zaken, ik laat het gewoon op me afkomen."

   

  "Wat ik ervan denk?  Het is spijtig, want voor ons, de acteurs, is het moeilijk om ons voor te bereiden. Maar er is niets aan te veranderen."

   

  Naast het extrasportieve nieuws gaf Preud'homme ook een blik in de voorbereiding en het nieuwe seizoen bij Standard. "Het is altijd moeilijk om te zeggen hoe ver we nu staan. De werklast bij de spelers is hoog, maar de sfeer zit goed. We proberen gewoon het seizoen goed voor te bereiden."

  We weten niet wanneer we Europees zullen voetballen en wanneer de competitie start. Wat kunnen we zeggen? Ik heb geen vat op zulke zaken, ik laat het gewoon op me afkomen.

  Michel Preud'homme

  "Moeten er altijd bij zijn in POI"

  Een 2e jaar Michel Preud'homme bij Standard. Dat is een garantie op? "Op niets", klinkt het. "Mijn werk is heel simpel: ik kom naar de club, werk met het materiaal dat we hebben en ik zie wat we kunnen verbeteren. Zoals elke trainer die op termijn blijft."

   

  "Over de titel spreek ik niet. Standard moet een stabiele club worden en proberen ooit iets te winnen. Je moet er natuurlijk altijd bij zijn in POI en als alles goed draait, er zijn niet te veel geblesseerden en je hebt niet veel pech, dan moet je ooit wel meedoen voor de titel en voor bekers. Maar je moet dat nooit uitspreken, want er zijn zeker 5 à 6 ploegen die denken zoals wij."

   

  "Wat je mij kan toewensen het komende seizoen? Een seizoen zonder pech, want dat hadden we vorig jaar te veel. En een seizoen met regelmaat", aldus Preud'homme.

  Michel Preud'homme

  Preud'homme hoopt op een seizoen zonder pech.